Stellaris DansTeater

Stellaris DansTeater


~ I 2015 feirer Stellaris DansTeater 35 år og Solveig Leinan-Hermo 40 år som dansekunstner ~


Vennligst bruk menyen til venstre for å se informasjon om dansekunstnere
tilknyttet prosjekter i Stellaris DansTeater

Solveig Leinan-Hermo - Dansekunstner og Teatersjef

Solveig Leinan-Hermo
Dansekunstner Solveig Leinan-Hermo er oppvokst og bosatt i Hammerfest, og er dansekunstner innen utøvelse, koreografi og pedagogikk. Hun har sin grunnutdanning fra Den Norske Operas Ballettskole som danser og pedagog, hvor hadde sin første profesjonelle dansejobb ved Nasjonalballetten (tidligere kalt Den Norske Operas Ballett). Solveig har studie i teater- og kulturfagfag fra høgskole og universitet, samt i koreografi, ulike danseteknikker og administrasjon. Hun la grunnlaget for en profesjonell danseaktivitet i Nord-Norge og med hovedvirke i Barentsregionen/Nordområdene da hun opprettet Stellaris DansTeater i Hammerfest i 1980, med og med hovedvirke i Barentsregionen/Nordområdene. Gjennom mange års virke har hun bidratt til vekst innen scenisk dans både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hun har arbeidet for å etablere både DanseFestival Barents og Dansearena nord (tidligere kalt Nordnorsk landsdelscene for Dans) i Hammerfest.

Solveig har siden 1975 produsert forestillinger. Dette har vært i egen regi/Stellaris DansTeater eller i samarbeid med andre bl.a. dansdesign, Hålogaland Teater, Beaivvas Sàmi Teàhter, Samovarteateret, Rikskonsertene, Riksteateret og Scene Finnmark (tidligere kalt Musikk i Finnmark). Hun har laget flere program for NRK. Solveig har samarbeidet med mange institusjoner og ulike kunstnere både i og utenfor Norge, og har turnert mye i inn- og utland. Hun jobber aktivt innen nettverksarbeid bl.a. Barents DansRåd.

Solveig var Festspillkunstner ved Festspillene i Nord-Norge i 1989 og DanseFestival Barents i 2010. Det har vanket både priser og stipendier i løpet av karrieren, og hun er innehaver av Statens garanti inntekt. Året 2003 mottok Solveig Æresprisen fra Danseinformasjonen (tidligere kalt Senter for Dansekunst).

I 2015 markerer Solveig sitt 40 årsjubileum som dansekunstner og 35 år for Stellaris DansTeater.

Foto: Pavel Krioukov


Marie Hermo Jensen - Fast ansatt som dansekunstner og produksjonsmedarbeider

Marie bilde
Marie er oppvokst i Hammerfest og startet som elev hos Solveig Leinan-Hermo ved Danseverkstedet Stellaris. Hun har studert ved Skolen for Samtidsdans og har Bachelor fra London Contemporary Dance School.
Marie har vært fast ansatt i Stellaris DansTeater siden 2003 og har danset i flere av Stellaris sine produksjoner, samt at hun var UngKoreograf  03/04. Hun har påtatt seg ansvar for web, nettverk og engelsk oversettelse for virksomheter tilknyttet Stellaris DansTeater. Hun feiret 10 år som dansekunstner i 2013.

Marie driver også stellaris dance nz (sdnz) i New Zealand, hvor hun arbeider som dansekunster, en bedrift som har utviklet seg som en gren ut av Stellaris DansTeater. Hun sitter også i Waikato Contemporary Dance Projects Trust i New Zealand.

Foto: Pavel Krioukov© 2011 - 2019 Stellaris DansTeater. Organisasjonsnummer: 871 405 522