Stellaris DansTeater

Stellaris DansTeater


~ I 2015 feirer Stellaris DansTeater 35 år og Solveig Leinan-Hermo 40 år som dansekunstner ~
Hilde Skancke Pedersen - Scenograf og kostymedesigner

PORTRETT_HSP (3)
Hilde Skancke Pedersen er født i Hammerfest og bosatt i Kautokeino. Hun er utdannet ved ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo og ved Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø.

Hilde arbeider som billedkunstner, dramatiker og scenograf/ kostymedesigner. I alle disse sjangrene er hun påvirket av natur, miljø, kultur og omgivelser fra steder hun har bodd og besøkt, men er mest påvirket av livet i Finnmark.

Hun har arbeidet med scenografi og kostymedesign for scene, TV og film, og har deltatt på scenografiutstilling på Kunstindustrimuseet i Oslo. Hun har arbeidet med Stellaris DansTeater siden tidlig i 1990-årene.

Som billedkunstner er hennes hovedverk kunstprosjektet til plenumssal og foajé i Sametinget. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og har deltatt på mange gruppeutstillinger i inn- og utland. Som kurator og innkjøpskonsulent har hun arbeidet med kunst til offentlige rom og til museer.

Skuespillet ”Vardøger – Váigasat” (1999) og dramatisering av Laila Stiens roman ”Vekselsang” (2007) ble produsert for scenen av bl.a. Beaivváš Sámi Našunálateáhter.

Hilde har også vært å se på scenen med egen tekst i Stellaris-produksjonen ”Pusterom”. Hun har deltatt i performance med performancegruppen Cabal i Göteborg, Bohuslän og Kautokeino (2014) og med solo-performance i New York våren 2015.
© 2011 - 2019 Stellaris DansTeater. Organisasjonsnummer: 871 405 522