Prosjekter | Stellaris DansTeater
<i>Aktuelle prosjekter</i>
<i>Aktuelle prosjekter</i>
  •  
  • © 2023 Stellaris DansTeater. Org. nr. 871405522

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Aktuelle prosjekter

Stellaris DansTeater har som mål å presentere arbeid som gjenspeiler regionen og å utforske temaer vi mener bør være på dagsordenen. Vårt mål for våre produksjoner og samarbeid er å fungere både som en møteplass for kunstnerne som arbeider i forhold til Barentsregionen og å bidra til utviklingen av kunstfeltet både på regionalt og internasjonalt nivå. Det er viktig for Stellaris DansTeater at prosjekter og seminarer / workshops er kunstnerdrevet for å være relevant for faget og kunstfeltet. I 2023 samarbeider vi om forestillinger og ulike prosjekter både for profesjonelle og amatører.


BET

“BET” - Body Experience Time er et samarbeidsnettverk av europeiske, skandinaviske og baltiske dansekompanier. Prosjektet har mottatt 3 åring støtte fra EU Creative Europe.

Les mer her
Stacks Image 296

Svaner i stein

Svaner i stein av Solveig Leinan-Hermo er en visuell vakker og energisk danseforestilling inspirert av helleristninger fra Alta og motivet «To Svaner i stein» som er fra helleristninger utenfor Belamorsk. Forestillingen er et tankesprang fra gammel tid til en mer moderne tid visualisert gjennom flere scenebilder med fakta og fantasi. I et univers av bevegelser og farger, joik og kor skapes et fantasiverden. Svaner i stein - Veidefolket (film) og Fragmenter - utdrag fra Svaner i stein er også i vårt repertoire.

Les mer her.
Stacks Image 47

45+

"Lifelong Dance Practice: Project 45+" er et prosjekt for dansekunstnere etter fylte 45 år. De involverte dansekunstnerne har siden 2016 hatt ulike samlinger i Riga, Pärnu og Hammerfest. Samlingene inkluderer både workshops, forestillinger, deling av erfaringer, samt samtaler rundt aktuelle tema og for å finne ressurser tilgjengelig for modne dansekunstnere.

Mer informasjon kommer. Les mer om prosjektet her.
Stacks Image 253

Close(d) Border Connection

Close(d) Border Connection - Under samme himmel, produsert av Gullbakken, er en joikevandring som lar deg oppleve det urbane, fjell og fjord gjennom joiken og sydsamiske tradisjoner. Forestillingen stiller spørsmål om urfolks levemåte (nomadiske), grenser og ulike måter å uttrykke seg på. Samtidig engasjerer den seg også i den typiske norske tradisjonen med å gå i friluft.

Les mer her.
Stacks Image 197

Forprosjekt: Tre enigheter i Barents

Stellaris DansTeater, Orto Polare og Samovarteateret går inn som samarbeidspartnere i forprosjektet, som tar utgangspunkt i enhetenes lange fartstid i Barentssamarbeidet og kunstprosjekter i regionen.

Mer informasjon kommer.
Stacks Image 272

Hard Hud (arbeidstittel)

Dæm spørr
Kass farga har din verden?
 
Æ svarte
blå som havet, et rosa kyss, alle skyggan av grå
Men mest gull

Marie Hermo Jensen tar utgangspunkt i tekst, film og koreografi.
Mer informasjon kommer.
Stacks Image 285

Moving Community

Moving Community er et samfunnsengasjert prosjekt som gjennom ulike workshops har som mål å knytte bånd innad i lokalsamfunn. Gjennom ulike workshops stimulerer prosjekter til samtaler, samhold og forståelse av ulike nære tema. Moving Community er et samarbeid mellom stellaris dance nz v/ Marie Hermo Jensen og Word Spark Applied Theatre (New Zealand).

www.movingcommunity.nz
Stacks Image 155