~ I 2020 feirer Stellaris DansTeater 40 år og Solveig Leinan-Hermo 45 år som dansekunstner ~
Baltic meets Barents
Baltic meets Barents

Baltic meets Barents

Trisolde med Fine5 Dance Theatre


Stacks Image 305
Foto: Juri Sederenko
Produksjonen ble skapt i innovativt samarbeid mellom samtidsdans, samtidsmusikk og ny teknologi.

Danseforestillingen "Trisolde" er inspirert av musikken og karakterene til R.Wagners "Tristan og Isolde", en opera i verdensklasse. Arbeidet tar for seg motstridende temaer i forholdet mellom en mann og en kvinne, og berører den delikate linjen mellom kjærlighet og hat.

Den visuelt-teknologiske symbiosen til verket foregår i livlig interaktiv teknologi med danserne. Hver bevegelse av danserne påvirker lyden og videobildet av forestillingen. Publikum har også muligheten til å delta i forestillingenes lyddesign - en liten gruppe seere er koblet til sensorer, hvorfra et dataprogram identifiserer deres kognitive og emosjonelle tilstand når de ser forestillingen. Disse dataene påvirker lyden live. Derfor er hver utførelse av verket unik. Produksjonen er samarbeid mellom Fine5 Dance Theatre, Tallinn University og Estonian Academy of Music and Theatre.

"Trisolde" hadde premiere 4. mars 2019 i Sakala 3 teaterhus. Produksjonen har blitt utført på internasjonale dansefestivaler i Litauen og Sverige, og det er kommende forestillinger på moderne dansefestivaler i Russland, Sverige og Norge.

Dansere:  Tiina Ollesk, Simo Kruusement
Koreograf-regissør:  Renee Nõmmik
Dramaturgi og vitenskap om biocybernetisk symbiose: Ilkka Kosunen, Aleksander Väljamäe
Komponister for interaktive lydmedier: Giovanni Albini, Hans-Gunter Lock
Videointeraksjon:  Valentin Siltsenko
Lys: Ants Kurist

Lengde: 45 minutes

Mer informasjon: www.fine5.ee


Dior in Moscow med Seiko Dance Company


Stacks Image 334
Identiteten til den post-sovjetiske kvinnen blir analysert i forestillingen, med fokus på transformasjon på grunn av vestlige opplevelser. Menneskekroppen er stedet for tradisjon, kommunikasjon og autentisitet. Den lytter, forteller og gjenforteller historier og danner hver gang identiteten fra perspektivet til sted og tid. Hvis vi ser tilbake i tid, ble endringene av kvinnens identitet legitimert ved et sosioøkonomisk skift. Spesielle roller for å være en sovjetisk kvinne og flere roller å være en post-sovjetisk kvinne er et fokus av vår interesse.

Forskningen er basert på Dr. Anetas Pavlenko "Socioeconomic Conditions and Discursive Construction of Women's Identities in Post-Soviet Countries" (2002) som også tar en rolle som dramaturgisk linje i forestillingen. I forestillingen tar vi for oss spørsmål om kvinnens identitet: Hva slags identitet har en post-sovjetisk kvinne idag? Eksisterer den sovjetiske kvinnens identitet fortsatt i andre og tredje generasjon? Eksisterer fortsatt den post-sovjetiske kvinnens identitet fortsatt under globaliseringen? Og hvis ja - hvordan takler vi det? Vi ser også på den så å si "arven" fra den post-sovjetiske tankegangen i vår generasjon og prøver å søke hvordan det er mulig å fange trekk ved østlig mentalitet i hverdagen.

Ide og konsept: Ingrida Gerbutavičiūtė og Agnija Šeiko
Utøvere: Ingrida Gerbutavičiūtė / Inga Kuznecova-Beleškienė og Agnija Šeiko
Musikk: Antanas Jasen
Scenedesigner: Sigita Šimkūnaitė
Video kunstner: Albena Baeva
Lys designer: Povilas Laurinaitis
Produsent: Goda Giedraitytė
Produksjon: Identity Move

Lengde: 60 min.


Together med latviske dansere


"Sammen" er en duett om modne forhold, om å være sammen, om å være i ett tempo. Hvis vi er sammen, uansett hvor vi skal. Viktig er bare å gå til det ene målet i en fart. Vi utforsker begge deler: bevegelsesbegrep og filosofisk - hva er en hastighet, å være i ett tempo, hvis mennesker er så forskjellige og utvikler seg annerledes.

Dette er veldig fysisk, kroppslig ytelse som er lett justerbar til rommet, med minimum scenografi og tekniske behov, men veldig koreografisk sammensatt. Historien handler selvfølgelig om kjærlighet.

Koreografi: Olga Zitluhina og dansere.

Dansere: Ramona Galkina og Vilnis Birins.

Lengde: 30 min


3D about the Phones med latviske dansere (skoleforestilling)


Stacks Image 347
"3D About the Phones" er et sosialt danseprosjekt, forestilling, som foregår på skoler, direkte i klasserom, for elever og unge. I dag har telefoner tatt en så stor rolle i ungdommenes liv, at dansen ikke kan forbli likegyldig Det ser ut til at til og med Love ikke lenger er i stand til å konkurrere med telefoner. Alle har en telefon, den kan kjøpe, den er ikke krevende (og følelsesmessig tiltrukket bare lad batteriet), men det tar bort all fritiden din. Om det er bra eller dårlig, kan vi ikke vite, men vi kan gjøre oppmerksom på dette fenomenet. Kanskje for å hjelpe de som er åpne.

Koreografi: Olga Zitluhina og dansere.

Lengde: 40 min.


Fragmenter - utdrag fra To Svaner med Stellaris DansTeater


Stacks Image 351
Foto: Leinan-Hermo/Hermo Jensen
Fragmenter – Utdrag fra To Svaner er en visuell vakker og energisk koreografi. Stykket er inspirert av helleristninger fra Alta og motivet «To Svaner i stein» som er fra helleristninger utenfor Belamorsk. Koreografien er et tankesprang fra gammel tid til en mer moderne tid visualisert gjennom to scenebilder med
fakta og fantasi. I et univers av bevegelser og farger, joik og kor skapes en fantasiverden.

Koreograf: Solveig Leinan-Hermo
Komponist: Halvdan Nedrejord
Dansere: Ekaterina Nikitina, Eivind Linn og Tonje Aas Molnes
Produsent: Stellaris DansTeater



Stacks Image 188
Stacks Image 190
Stacks Image 192
Stacks Image 194

Stacks Image 196
Stacks Image 200
Stacks Image 210
Stacks Image 202

Stacks Image 216
Stacks Image 206
Stacks Image 198
Stacks Image 204

Stacks Image 208
Stacks Image 212