Prosjekter
<i>Prosjekter </i><i>2020</i>
<i>Prosjekter </i><i>2020</i>
  •  
  • © 2022 Stellaris DansTeater. Org. nr. 871405522

    Personvernserklæring Kontakt oss 0

Prosjekter 2020

Vi går inn i jubileumsåret med entusiasme - 40 år som scenisk virksomhet er absolutt noe vi skal feire. I år legger vi ekstra fokus på samarbeid, og vi ønsker alle våre venner, kollegaer og samarbeidspartnere et fantastisk 2020.

I 2020 har vi flere samarbeidsprosjekt med ulike kunstnere og organisasjoner. Sammen skal vi presentere bl.a. urpremieren "Svaner i stein", prosjektene "Baltic Meets Barents", "Dance artists in Barents" og "The Gathering".

Stellaris DansTeater har som mål å presentere arbeid som gjenspeiler regionen og å utforske temaer vi mener bør være på dagsordenen. Vårt mål for våre produksjoner og samarbeid er å fungere både som en møteplass for kunstnerne som arbeider i forhold til Barentsregionen og å bidra til utviklingen av kunstfeltet både på regionalt og internasjonalt nivå. Det er viktig for Stellaris DansTeater at prosjekter og seminarer / workshops er kunstnerdrevet for å være relevant for faget og kunstfeltet. I 2020 samarbeider vi om forestillinger og ulike prosjekter både for profesjonelle og amatører.

Svaner i stein

Svaner i stein er en visuell vakker og energisk danseforestilling inspirert av helleristninger fra Alta og motivet «To Svaner i stein» som er fra helleristninger utenfor Belamorsk. Forestillingen er et tankesprang fra gammel tid til en mer moderne tid visualisert gjennom flere scenebilder med fakta og fantasi. I et univers av bevegelser og farger, joik og kor skapes et fantasiverden.

Les mer her.
Stacks Image 47

Fragmenter
- utdrag fra Svaner

Vi jobber i 2020 med jubileumsforestillingen "Svaner" (helaften). I denne sammenheng utvikles ulike scenebilder som også vises selvstendig - som fragmenter. I januar 2020 inviteres Stellaris DansTeater som den eneste utenlandske gruppen, til dansefestival “Sianie Arktiki” i Arkhangelsk. Denne festivalen er den største all-russiske barnedansfestivalen i Arkhangelskregionen.

Les mer her.
Stacks Image 164

Dance artists in Barents

Dance artists in Barents er et treårig utviklingsprosjekt initiert av Danseinitiativet fra Luleå (Sverige) med fokus på å styrke samarbeid i Barentsregionen.

Out of Urgency har prosess-visning i Tromsø 04.09.20 og skal ha premiere på DanseFestival Barents i november. Les mer her.


Les mer her
Stacks Image 120

Baltic Meets Barents

Baltic meets Barents er et samarbeid mellom baltiske kompanier og kompanier fra Barentsregionen. Prosjektet skal legge til rette for dialog mellom kunstnere i regionen Barents og Baltikum, og også å skape lokal forankrede prosjekter.

Les mer her
Stacks Image 186

Lifelong Dance Practice 45+

Lifelong Dance Practice: Project 45+ er et prosjekt for dansekunstnere etter fylte 45 år. De involverte dansekunstnerne har siden 2016 hatt ulike samlinger i Riga, Pärnu og Hammerfest.

Les mer her
Stacks Image 245

Moving Community

Moving Community er et samfunnsengasjert prosjekt som gjennom ulike workshops har som mål å knytte bånd innad i lokalsamfunn. Gjennom ulike workshops stimulerer prosjekter til samtaler, samhold og forståelse av ulike nære tema. Moving Community er et samarbeid mellom stellaris dance nz og Word Spark Applied Theatre (New Zealand). Første serie av workshops ble holdt i New Plymouth, New Zealand i nov/des 2019 og videreføres inn i 2020.

www.movingcommunity.nz
Stacks Image 155

The Gathering

«The Gathering ONE - Barents Stories» finner sted under Vinterlysfestivalen 8-14 februar 2020. Kunstnerne ønsker å utforske hva Barents er i 2020, for menneskene som bor i regionen? «Målet med prosjektet er å se om vi kanskje kan finne lyder, lukter, og smaker - eller er det noe med måten vi samtaler og kommunisere på?

Les mer her.
Stacks Image 197

Bird (film)

Vi lever i dag i en annerledes verden enn tidligere generasjoner, hvor vi krysser grenser når vi reiser, jobber og ferierer. Årstidene kommer ikke lenger i rekkefølge. Nettene og dagene møtes en teknologiske verden og skaper umiddelbar nærhet. Følelsen av tid og sted er ikke lengre det den var.

Les mer her.
Stacks Image 175

The Upside Down

In 2020 we have found ourselves in an unfamiliar place. We are stuck in The Upside Down and need to find a way out. We are called to inaction; to join together by staying apart. The strange has become the norm, we plan for the worst, Zoom in and Lockdown.

sttellaris dance nz v/ Marie Hermo Jensen gav workshop i hvordan dans tilnærmer seg film, bidrog med koreografi til film og danset i filmen som var en del av prosjektet.

The Upside Down er produsert av Whaingaroa Youth Movement
Stacks Image 259

TCDC - Taranaki Contemporary Dance Collective

I samarbeid med lokale dansekunstnere etablerte stellaris dance nz TCDC - Taranaki Contemporary Dance Collective.

I 2020 deltok TCDC i "The Art of Dance"
Stacks Image 270

Stacks Image 255